Slakt vår 2017

Det finns några lådor kvar för bokning och avhämtning på fredag 10/3 efter 17.
Passa på att ordna lammet till påsk och vårens första grillningar.
Boka på ulrika@brahemsgard.se eller via meddelanderutan nedan. Först till kvarn
*****
Passa på att köpa lammkött inför våren!
Boka er lammlåda för avhämtning fredag 10 mars.
Lammlåda innehåller styckat, vacuumpackat lamm från våra Gutefår. Priset är 130 kr/kg och lådorna väger ca 12-15 kg.
Boka på mail ulrika@brahemsgard.se.

Vår egen Estelle!

Säsongens första lamm föddes i helgen. Vädret är så bra att vi fann lamm och tacka utomhus liggandes i solen. Det är ett tacklamm och så klart blir det detta år ett prinsessnamn på denna lilla skönhet, Estelle blir hennes namn!

Är hon inte en skönhet?

Vårkänslor?

Bara inne i början på mars och det är redan en värmande sol. Alla fåren ligger med glädje ute och idisslar så snart solen visar sig. Nästa vecka är det klippning, då får vi en föraning om hur många veckor det är kvar till de första lammen ska födas. En lika härlig som påfrestande tid för en fårfarmare.

Vinter

Nu är det vinter och våra betäckta tackor knallar in och ut ur ladugården beroende på väder. Om det blåser och snöar är alla inne, vilar och idisslar. Är det soligt som idag så ligger de ute och insuper den alltmer värmande solen.

 Lillebror med årstacka.

Baggarna står i sina vinterfållor i ladugården. De pockar på uppmärksamhet när vi kommer in. Ensilage, vatten och kli under hakan vill de ha. Annars står de och hälsar på ”sina” tackor genom staketet.

Morgon i fårhagen

De vilar i solen. Tackor och tacklamm som vi redan tagit hem inför betäckningssäsongen. Härligt att få hem en del får. Har kännts lite tomt med bara ett litet bagg-gäng. Men tackorna och deras lamm har varit ute på bete hos andra markägare under sommaren och ätit gott av löv och gräs och samtidigt sett till att markerna är betade och fina.